Friterad tortilla med kräftröra

koket.se
Friterad tortilla med kräftröra
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Friterad tortilla med kräftröra

22 ingredienser

30 m + tid i kyl

Tea bjuder på friterade tortilla med kräftröra, smörstekt majs och inlagd jalapeño. Kanske en perfekt rätt att testa till kräftskivan?

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Krondillsmajonnäs

  • 100 g spenat
  • ca 1 dl krondill, plockad
  • matolja
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 250 g olja (dillolja)
  • salt

Kräftröra

  • ca 350 g kräftstjärt, hackade
  • krondillsmajonnäs
  • citron
  • salt
  • peppar

Inlagd jalapeño

  • 8 jalapeños
  • 100 g ättiksprit 12 %
  • 180 g strösocker
  • 300 g vatten
  • 10 g salt

Majs

  • 1 majskolv
  • 50 g smör
  • salt

Servering

  • 1 förp tortillabröd (små)
  • 400 g matolja

Gör så här

Krondillsmajonnäs

  1. Mixa spenat, krondill och matolja tills klorofyllet släpper.
  2. Vispa ihop äggulor, salt, senap och vinäger.
  3. Tillsätt dilloljan i en jämn stråle och mixa kontinuerligt med en stavmixer till en homogen majonnäs.

Kräftröra

  1. Krama ur kräftstjärtarna ordentligt och hacka dem grovt.
  2. Vänd upp bitarna med lite majonnäs. Röran ska vara kladdig men inte lös.
  3. Smaka upp med lite citron, salt och peppar.

Inlagd jalapeño

  1. Skiva jalapeñon tunt.
  2. Koka upp ättiksprit, socker och en tredjedel av vattnet. Dra åt sidan, häll på resten av vattnet och låt svalna.
  3. Fyll en lufttät burk med jalapeñon och häll över lagen.
  4. Låt stå över natten i kylskåpet.

Majs

  1. Skala och skär av majsen.
  2. Smält smöret och häll i majsen.
  3. Smaka upp med salt och inlagd jalapeno.

Servering

  1. Fritera tortillabröden tills de blir gyllene och böj dem sedan medan de är varma.
  2. Strö gärna över lite flingsalt.
  3. När de svalnat helt så fyll dem med röra och nystekt majs.
  4. Toppa med örter.