Frasig schnitzel med glaserad kål, pepparrot och surkålsmörsås kommer bli en succé till middag i helgen!
Se Klas Lindberg laga receptet
Ingredienser
Schnitzel
4 fläskschnitzel, tunt bankade (fläskkött, vildsvin eller kalv)
2 dl vetemjöl
salt
2 ägg
2 dl ströbröd (gärna lite grövre)
olja
Smörsås
0,5 dl surkål
1 msk grädde
2 tsk vitvinsvinäger
1 ägg
200 g smör, skirat och något avsvalnat (ca 60 grader)
salt
4 gula lökar
salt
vitvinsvinäger
Mörbakad lök
4 gula lökar
salt
vitvinsvinäger
Servering
300 g spetskål, plockade i blad som blancheras
0,5 dl senapsfrö
vitvinsvinäger
salt
1 förp krasse, klippt
5 cm färsk pepparrot, riven
Gör så här
Schnitzel
Blanda vetemjöl och salt.
Vänd sedan schnitzlarna fört i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det här steget kan förberedas en stund innan. Låt gärna köttet ligga i ströbrödet så inte det blir blött.
Smörsås
Häll av vätskan från surkålen ner i en liten kastrull, tillsätt grädde och vinäger. Ge ett uppkok.
Knäck i ägget och mixa med en stavmixer.
Droppa i smöret under tiden du mixar med stavmixern.
Avsluta med att tillsätta surkålen och mixa samman. Det ska bli en slät sås med lite ”tugg” i. Smaka av med salt.
Mörbakad lök
Baka löken i ugnen på 200 grader eller grilla tills de blir helt möra, ca 30–40 minuter. Låt svalna.
Skala lökarna och skär i bitar. Salta och krydda med vinäger.
Servering
Blanchera spetskålen.
Koka upp senapsfrö i vatten i 2 minuter. Marinerade dem sedan i vitvinsvinäger och lite salt.
Stek schnitzlarna i rikligt med olja tills de blir gyllene. Salta.
Bottna tallriken med mörbakad lök, lägg schnitzeln ovanpå. Lägg kålen i en vacker hög ovanpå köttet, toppa med örter, pepparrot och senapsfrön.