Frasig schnitzel med glaserad kål

koket.se
Frasig schnitzel med glaserad kål
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Frasig schnitzel med glaserad kål

24 ingredienser

1 h

Frasig schnitzel med glaserad kål, pepparrot och surkålsmörsås kommer bli en succé till middag i helgen!

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Schnitzel

  • 4 fläskschnitzel, tunt bankade (fläskkött, vildsvin eller kalv)
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd (gärna lite grövre)
  • olja

Smörsås

  • 0,5 dl surkål
  • 1 msk grädde
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 ägg
  • 200 g smör, skirat och något avsvalnat (ca 60 grader)
  • salt
  • 4 gula lökar
  • salt
  • vitvinsvinäger

Mörbakad lök

  • 4 gula lökar
  • salt
  • vitvinsvinäger

Servering

  • 300 g spetskål, plockade i blad som blancheras
  • 0,5 dl senapsfrö
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • 1 förp krasse, klippt
  • 5 cm färsk pepparrot, riven

Gör så här

Schnitzel

  1. Blanda vetemjöl och salt.
  2. Vänd sedan schnitzlarna fört i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det här steget kan förberedas en stund innan. Låt gärna köttet ligga i ströbrödet så inte det blir blött.

Smörsås

  1. Häll av vätskan från surkålen ner i en liten kastrull, tillsätt grädde och vinäger. Ge ett uppkok.
  2. Knäck i ägget och mixa med en stavmixer.
  3. Droppa i smöret under tiden du mixar med stavmixern.
  4. Avsluta med att tillsätta surkålen och mixa samman. Det ska bli en slät sås med lite ”tugg” i. Smaka av med salt.

Mörbakad lök

  1. Baka löken i ugnen på 200 grader eller grilla tills de blir helt möra, ca 30–40 minuter. Låt svalna.
  2. Skala lökarna och skär i bitar. Salta och krydda med vinäger.

Servering

  1. Blanchera spetskålen.
  2. Koka upp senapsfrö i vatten i 2 minuter. Marinerade dem sedan i vitvinsvinäger och lite salt.
  3. Stek schnitzlarna i rikligt med olja tills de blir gyllene. Salta.
  4. Bottna tallriken med mörbakad lök, lägg schnitzeln ovanpå. Lägg kålen i en vacker hög ovanpå köttet, toppa med örter, pepparrot och senapsfrön.