Frappe med hasselnötter

koket.se
Frappe med hasselnötter
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Frappe med hasselnötter

8 ingredienser

30 m + tid i frys

Frappe är en riktigt somrig och god efterrätt! Önskar du extra crunch kan du tillsätta några krossade chokladkakor eller maränger som topping. Om du vill ha en starkare kaffesmak kan du öka mängden frappe-blandning. Hoppas du gillar receptet!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk snabbkaffepulver (Nescafé)
  • 2 msk strösocker (justera efter smak)
  • 4 msk vatten, kallt
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl kondenserad mjölk (sötad)

Topping

  • 50 g mörk choklad, grovt hackad
  • 50 g hasselnötter, rostade och grovt hackade

Servering

  • körsbär

Gör så här

  1. Blanda Nescafé snabbkaffepulver, socker och varmt vatten i en shaker eller en hög skål. Skaka eller vispa kraftigt tills det bildas ett tjockt skum.
  2. Vispa grädden tills den bildar styva toppar.
  3. Blanda den kondenserade mjölken med den skummiga kaffeblandningen i en separat skål tills det är väl blandat.
  4. Vänd sedan även ner den vispade grädden försiktigt i blandningen.
  5. Blanda försiktigt tills allt är jämnt fördelat.
  6. Häll blandningen i en form som tål frys och toppa med nötter samt valfri choklad.
  7. Täck formen med plastfolie eller lock.
  8. Frys i minst 4 timmar, eller tills den är helt fryst.

Servering

  1. Ta ut glassen ur frysen och låt den stå i rumstemperatur i några minuter innan servering så att den mjuknar lite
  2. Skopa upp glassen i serveringsskålar och toppa med körsbär.