Försommarsallad med flädermarinerad regnbågslax, pepparrot och rädisor

koket.se
Försommarsallad med flädermarinerad regnbågslax, pepparrot och rädisor
Foto: TV4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Försommarsallad med flädermarinerad regnbågslax, pepparrot och rädisor

9 ingredienser

Flädermarinerad fisk är en höjdare. Sötman och syran blir fin med den feta fisken. Tillsammans med pepparrot och rädisor blir det lite tryck.
Kan man säga att det blir midsommar med lite japan-touch? Wasabi eller pepparrot. Båda blir grymma med denna rätt.

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g regnbågsfilé, putsad ryggbit, utan skinn och ben
  • 1-2 msk koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • kallpressad rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 rädisor, gärna med blast, delade i klyftor
  • 5 cm färsk pepparrot, fint riven
  • 10 gröna blad, t.ex. spenat, mynta eller basilika (späda)

Gör så här

  1. Skär fisken i tunna skivor och fördela på ett vackert fat. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Riv citronskal över fisken och pressa sedan saften i en skål. Rör ner flädersaften och smaka av så du har en fräsch syrlig lag. Den skall inte vara för söt, utan pigg i syran.
  3. Låt fisken dra i ca 10 minuter, så den sätter sig och du får in smakerna.
  4. Toppa fisken med späda blad, riven pepparrot och rädisor och rippla oljan över rätten. Servera direkt

Tips! Är du lite osäker på rå fisk, frys fisken över natten. Dessutom blir den lättare att skiva, när du skär den lite halvfryst.