Catarina König bjuder på en rätt som hela familjen älskar - fläskfilé provencale med vitlöksstekt svamp, persilja, gräddsås och pressad potatis. En garanterad favorit som fungerar lika bra till vardag som fest.
Ansa fläskfilén och skär i 1-2 cm tjocka medaljonger. Tryck till medaljongerna lite med fingrarna. Salta och peppra båda sidor och ställ åt sidan.
Tvätta, ansa och skär champinjonerna i tunna skivor. Förväll champinjonerna (stek i torr panna) tills all vätska dunstat och tillsätt sedan hackad persilja, smör och riven vitlök. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Bryn på fläskfilémedaljongerna hastigt runt om i smör (de ska endast få färg, inte bli genomstekta), lägg upp i en ugnsfast form, lagom för att köttbitarna precis skall få plats. Sprid ut svampblandningen över.
Rör ihop grädde, soja, dijonsenap, salt och nymalen svartpeppar och häll över köttet.
Sätt in i ugnen i ca 20-30 min, eller tills såsen bubblat upp i mitten.
Koka under tiden potatisen i saltat vatten och pressa den sedan i en skål.
Gör i ordning salladen, blanda den med delade tomater, olivolja, vitvinsvinäger och salt och peppar.
Servera fläskfilé provencalen med den pressade potatisen som får suga upp den goda såsen ordentligt. Den härliga salladen och toppa med finhackad persilja.