Härlig tacomiddag med frasigt panerad fisk serverad med smörstekt majs och en hemgjord frisk salsa med tomat och koriander. En perfekt helgmiddag för hela familjen med massor av goda smaker!
Ingredienser
Torsk
500 g torskfilé
3 msk vetemjöl
2 ägg, uppvispade
3 dl pankoströbröd
Salsa
1 rödlök, finhackad
2 msk vitvinsvinäger
2 tomater, finhackade
2 krukor färsk koriander, finhackad
1-2 msk sambal oelek
strösocker, en nypa
2 burkar majs (à 160 g)
1 limefrukt, pressad saft
0,5 gurka, finhackad
2 avokador, tärnade
0,5 romansallad, strimlad
2 dl crème fraîche
12 små tortillabröd (eller 8 vanliga)
salt
peppar
neutral rapsolja, till stekning
smör, till stekning
Gör så här
Börja med salsan. Lägg finhackad lök i en liten skål och häll på vinäger. Rör om och låt stå medan du hackar tomater och koriander till salsan, detta gör löken mildare och syrlig.
Finhacka även gurka, tärna avokado och strimla romansallad som ska vara fyllning till tacosen och ställ åt sidan till senare.
Blanda nu löken med hackade tomater, koriander, sambal oelek. Smaka av med salt, peppar och ev en nypa socker för att balansera syran i salsan. Ställ åt sidan.
Skär torsk i tärningar och salta och peppra. Vänd först i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och till sist i panko.
Stek majsen i smör tills den fått lite färg. Pressa på lime, salta och peppra.
Servera den frasiga fisken, den goda salsan och smörstekt majs i tortillabröd som du fyller med gurka, avokado, romansallad och crème fraiche. Njut!