Om du är på språng, köp Felix färdiga paj Spenat & Fetaost - mums!
Läs mer
Ingredienser
250 g filodeg
0,5 dl rapsolja
1 gul lök
1 klyfta vitlök
200 g babyspenat
150 g fetaost [1 förp]
1 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraîche
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper.
Lägg filodegsark omlott i cirka 7 lager i formen och pensla med rapsolja mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. Skär av överbliven deg innan den går in i ugnen eller när pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
Skölj och slunga spenaten och bryt fetaosten i bitar.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i rapsolja. Tillsätt spenaten och låt fräsa med någon minut.
Rör samman crème fraiche, yoghurt och majsstärkelsen, smaka av med salt och peppar.
Häll på crème fraiche och yoghurtblandningen i pajskalet och fördela lök och spenatfräs samt fetaosten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills pajen fått fin färg.