En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
8 - 10
1 förp oreos
75 g smör
525 g Philadelphia Original
300 g yoghurt (3,5 %)
1 dl standardmjölk
350 g marshmallows
6 blad gelatin
150 g hallon
marshmallows, för dekoration
Gör så här
Lägg Oreokexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna tryck allt i en form (Ø 26 cm) med bakplåtspapper.
Blanda Philadelphia och yoghurt med visp.
Värm försiktigt mjölken med marshmallows, tills marshmallows löser upp sig.
Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt gelatin till marshmallowmjölken och värm under omrörning tills gelatinet löst sig. Rör snabbt i Philadelphiakrämen.
Fyll upp formen med 1/3 av krämen, fördela hallon på toppen och täck med resten av krämen. Kyl tårtan i minst tre timmar. Dekorera med marshmallows före servering.