Färskostmousse med bär, basilika, kardemumma och kaksmulor

POPULÄRT
Färskostmousse med bär, basilika
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Färskostmousse med bär, basilika, kardemumma och kaksmulor

8 ingredienser

Ljuvlig moussedessert gjord på färskost och serverad med bär, basilika, krossade kardemummakärnor och kaksmulor.

Ingredienser

portioner
  • 100 g creamcheese
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 limefrukt

Till servering

  • färska bär
  • basilika, finstrimlad
  • kardemummakärnor, krossade
  • valfria småkakor, ex.vis kolakakor, drömmar eller havreflarn

Gör så här

  1. Finriv det yttersta skalet från limen.
  2. Rör ut sockret i cream cheesen tillsammans med limeskalet och en liten skvätt av grädden tills det är slätt.
  3. Tillsätt resterande grädde och vispa (gärna med elvisp) tills moussen är som lättvispad grädde.
  4. Toppa med valfria bär, basilika och kardemumma. Avsluta med att smula över goda kaksmulor.