Etoufée på kräftor

koket.se
Etoufée på kräftor
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Etoufée på kräftor

17 ingredienser

30 m

Erik Videgård bjuder på lyxig etoufée på kräftor, perfekt inför kommande kräftskivor.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Etoufée på kräftor

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 grön paprika, hackad
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 5 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl rismjöl
  • 1 l kräftfond
  • 1 tsk cajunkrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,25 tsk torkad timjan
  • 0,25 tsk cayennepeppar
  • 6 salladslökar, vita och gröna delen separerade och hackade
  • 500 g kräftstjärt, skalade

Servering

  • jasminris
  • salladslök, gröna delen
  • hot sauce

Gör så här

  1. Fräs lök, paprika, selleri och vitlök i en panna med ett par matskedar olja i fem minuter tills löken är genomskinlig.
  2. Värm en gryta till medelhög värme. Tillsätt en dryg deciliter olja och rismjölet. Fräs mjölet under ständig omrörning i fem minuter.
  3. När detta görs med vetemjöl ändrar det färg och blir en ”roux”, med rismjöl ska färgen inte ändras.
  4. Vispa ner kräftfonden i en jämn stråle och fortsätt vispa tills du fått en jämn sås.
  5. Tillsätt grönsakerna, vita delen av salladslöken och smaksättarna. Låt sjuda på låg värme i tio minuter
  6. Om såsen inte är tjock nog kan du reda den med rismjöl upplöst i vatten, lite i taget.
  7. Tillsätt kräftstjärtarna och låt dem bli varma, inte mer än så.

Servering

  1. Servera med jasminris och garnera med salladslöken.