En lekfull och lite pysslig middag som passar perfekt om du har gäster. I det här receptet fyller Catarina dumplingsarna med vegofärs men det går givetvis att byta den mot kyckling- eller fläskfärs.
Strimla salladslöken fint. Riv vitkål och champinjoner på rivjärnets grova sida. Skala och riv ingefära och vitlök fint.
Fräs allt mjukt i olivolja i en stekpanna på medelhög värme tills lök och kål mjuknar.
Blanda samman med vegofärsen. Tillsätt soja, sesamolja, sriracha, salt och nymalen svartpeppar. Låt fyllningen svalna.
Lägg en sked fyllning i mitten på varje gyozablad. Doppa pekfingret i vatten och dra längs kanten på gyozan. Vik ihop till en dumpling.
Koka upp en bottenskyla med vatten i en kastrull. Sätt bambukorgen över. Låt vattnet sjuda. Det går också bra att ånga dumplingsen i ett durkslag täckt med lock som du sätter över en kastrull med ångande vatten.
Pensla botten på bambukorgen med olja innan dumplingarna läggs på, det gör att de inte fastnar.
Sesamslungad blomkål
Plocka blomkålen i små buketter och ånga både blomkål (ca 15 minuter) och dumplings (ca 5 minuter).
Vänd runt den ångade blomkålen med de rostade sesamfröna och sesamolja. Salta lätt.
Chili- och ingefärsmajonnäs
Rör ihop majonnäs med sriracha, limesaft, soja och ingefära.
Servera dumplingsen nyångade med den goda majonnäsen och de sesamslungade blomkålsbuketterna. Toppa med koriander och sesamfrön.