Dessertcookie med choklad och glass

koket.se
Dessertcookie med choklad och glass
Alexander Pelli ny
Alexander Pelli ny

Dessertcookie med choklad och glass

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här stora cookien som serveras med glass är en riktigt festlig dessert!

Se Alexander Pelli laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kakdeg

  • 150 g normalsaltat smör
  • 164 g farinsocker, mjukt (eller ljus muscovado) [2,2 dl]
  • 50 g ägg [1 st]
  • 80 g vetemjöl [1,33 dl]
  • 80 g dinkel, fullkorn [1,33 dl]
  • 2 g bakpulver [2 krm]
  • 2 g salt [1,6 krm]
  • 50-12 g choklad, hackad (valfri sort)

#Formning och bakning

  • glass

Gör så här

Kakdeg

  1. Vispa samman rumstempererat smör med farinsockret.
  2. Tillsätt ägget och vispa smeten fluffig.
  3. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda ihop till en jämn deg.
  4. Blanda ner den hackade chokladen.
  5. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme.

Formning och bakning

  1. Bred ut kakdegen i en smorda springform, ca 23 cm i diameter.
  2. Baka kakan på 175 grader utan varmluft i 17-20 minuter. Tiden beror på ugn och hur du vill ha kakan.
  3. Låt kakan svalna i 15-30 minuter, servera dem sedan varm med glass.