Currywürst

koket.se
Currywürst ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Currywürst

15 ingredienser

20 m

Sommar, sol och EM i fotboll, då passar korv alldeles perfekt!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recepet

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl tomatpassata
  • 2 msk tomatpuré (tomatpasta)
  • 2 msk curry (Bombay currypulver)
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk strösocker
  • cayennepeppar
  • 2 tsk worcestersås
  • 4 msk oxbuljong
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ev 2 msk vatten
  • bratwurst
  • korvbröd

Gör så här

  1. Koka upp tomatpassata med tomatpasta, kryddorna, worcestersås och oxbuljong. Låt sjuda i 20 minuter.
  2. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Känns såsen för tjock kan du späda den med lite vatten.
  3. Skiva korven i bitar som är ca 2 cm tjocka.
  4. Stek korvbitarna och blanda dem sedan med såsen.
  5. Fyll korvbröd med korven och pudra lite currypulver ovanpå.