Shireens minicupcakes med matcha, vit choklad och mascarpone är försvinnande goda.
Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar
Ingredienser
Cupcakes
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk matchapulver
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
50 g smör, smält
1 dl grabbnäve pistagenötter, grovt hackade
Frosting
100 g mascarpone
50 g vitchoklad
0,5 dl grädde
1,5 tsk matchapulver
1 tsk vaniljsocker
1 limefrukt, saft och lite skal
Garnering
50 g pistagenötter, hackade
färska smultron (eller hallon)
Gör så här
Cupcakes
Värm ugnen till 175 grader. Tag fram minimuffinsformar och ställ på en plåt.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Blanda äggvispet med de torra ingredienserna, blanda sedan i smör, yoghurt och mjölk. Blanda i pistagenötterna.
Spritsa smeten i muffinsformarna och grädda i ugnen i ca 8-10 min.
Frosting
Smält den vita chokladen över ett vattenbad.
Blanda resten av ingredienserna och vispa till en krämig smet. Blanda med chokladen. Låt stå i kylen.
Garnering
Spritsa frostingen på cupcakesen, toppa med pistagenötter och hallon.