Cookie dough-chokladbollar

koket.se
Cookie dough-chokladbollar
Foto: Ulrika Pousette
Mia Öhrn
Mia Öhrn

Cookie dough-chokladbollar

10 ingredienser

Cookie dough-bollar, det kan knappt bli mer dekadent goffigt! Att få fast nötterna och chokladen bollarna rullas i kan vara lite kämpigt, men försök att liksom klämma fast det. Eller rulla istället bollarna i kokosflingor för att göra det lite lättare. /Mia

Recept ur boken Chokladbollar.

Bollarna är hållbara i cirka 2 veckor i kylen.

Se Mia Öhrn laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Smet

  • 50 g rostade jordnötter (knappt 1 dl)
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,75 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk (eller kaffe)
  • 1 dl vetemjöl [60 g]
  • 1,5 dl havregryn

Garnering

  • 1 dl rostade jordnötter (65 g)
  • 1 dl mörka chokladknappar

Gör så här

  1. Hacka nötter och choklad till smeten ganska grovt, antingen för hand eller i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en tjock smet, antingen för hand eller i matberedare. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
  2. Hacka nötterna till garneringen. Hacka även chokladen om du inte använder små ploppar. Blanda choklad och nötter i en vid skål.
  3. Forma smeten till bollar och rulla dem i nöt- och chokladblandningen. Låt stelna i kylen.