En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
14 digestivekex
100 g smör
300 g Philadelphia Original
1 citron, skalet
1 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1,5 gelatinblad
1 dl champagne
1 citron, saften (ca 1 dl)
0,5 dl strösocker
0,33 dl vatten
Gör så här
Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer.
Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 champagneglas.
Vispa samman vispgrädde, citronskal och Philadelphia classic naturell till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela Philadelphiasmeten i glasen och låt stå i kylskåpet medan du gör champagnegelen.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp champagne, citronsaft, strösocker och vatten i en kastrull. Sänk till medelvärme och tillsätt gelatinbladen och rör om tills de smält.
Ta bort kastrullen från plattan och låt gelen svalna till 30 grader innan du toppar dina cheesecakes med den.