Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Fusilli Cozze e Tonno
Foto: Barilla
Fusilli Cozze e Tonno
0
Spara
Av:
Christian Campogiani
Från:
Förkväll
12
ingredienser
25 min
Fusilli med musslor och tonfisk.
Fest
Italiensk mat
Pasta - Kökets favoritrecept!
Vardagsmiddag
Ingredienser
400 g pasta fusilli
0,5 dl olivolja
3 klyftor vitlök
2 peperoncini
420 g tonfisk i olja
1,5 msk tomatpuré
1,5 dl torrt vitt vin
500 g färska blåmusslor, rensade
1,5 msk fiskfond
400 g arrabbiatasås (en liten hetare tomatsås)
200 g konserverade körsbärstomater
Garnering
färsk bladpersilja, grovhackad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Hetta upp olivolja i en stekpanna.
Lägg i hela vitlöksklyftor och peperoncini.
Tillsätt avrunnen tonfisk, tomatpuré, vitt vin, fiskfond, arrabbiatasås, musslor och körbärstomater.
Rör ihop, och låt puttra ihop på låg värme i ca 5-10 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Om de inte öppnar sig, kasta dom.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Blanda ihop och garnera med grovhackad bladpersilja.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut