2 apelsiner (finrivet skal från de som används i fruktsalladen)
Marinerad apelsinsallad
3 dl vatten
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 apelsiner (saften, skalet från 2 apelsiner används i moussen)
Gör så här
Chokladmousse
Hacka chokladen och smält sedan chokladen i en skål över ett vattenbad.
Vispa grädden lätt och fluffig med vaniljsockret. Rör ner det finrivna apelsinskalet.
Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och rör ordentligt tills det blir en jämn fast smet.
Klicka ner chokladsmeten direkt ner i den lättvispade grädden och kör en elvisp på högsta hastighet för att blanda ordentligt tills all choklad löst upp sig i grädden.
Häll upp moussen i glas och låt sätta sig i kylen i cirka en timme.
Apelsinsallad
Koka upp vatten, socker och vaniljsocker till en sockerlag, låt puttra ca 5 minuter.
Filéa apelsinerna genom att först skära bort skalet och sedan skära ut varje klyfta för sig.
Dra av sockerlagen från värmen, låt svalna 5 minuter och rör sedan ner citrusfrukterna.