Udonnudlar är tjocka japanska nudlar med härligt tuggmotstånd. Perfekta att vända runt med wokade grönsaker, en enkel sås på sake, mirin och soja och toppas vid servering med rayu - en japansk chiliolja.
Hetta upp den neutrala oljan och sesamolja till ca 160 grader i en liten kastrull. Lägg i vitlök, ingefära och salladslök och låt puttra i oljan tills vitlöken fått lite gyllene färg.
Dra av oljan från värmen, lyft ur vitlök, ingefära och salladslök. Lägg i gochugaru samt sichuanpeppar. Häll över i en glasburk och ställ åt sidan.
Blanda ihop nudelsåsen.
Koka udon enligt anvisning på förpackningen. Skölj i iskallt vatten tills de är helt kalla. Ställ åt sidan.
I en stor wok eller stekpanna med höga kanter stek svamp till lite brynt. Lägg över på ett litet fat och ställ vid spisen.
Fräs sedan salladslök, morot och pak choi i någon minut, lägg tillbaka svampen i pannan tillsammans med nudlarna. Häll på nudelsåsen och vänd om och låt steka tillsammans i några minuter.
Lägg upp på tallrikar, ringla på chiliolja i valfri mängd och toppa med pickad ingefära och sesamfrön.