Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Blanda smulor, socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Cheesecakefyllning
Vispa färskost och socker fluffigt och blanda ner grädden lite i taget tills det blir fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal och vispa tills krämen är luftig och slät.
Rosécidergelé
Mjuka upp gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Värm rósecidern i kastrull och
blanda i gelatinblad. Häll upp i en liten form och låt den att stelna i kylskåp i ca 1 timma.
Dela gelén i små bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och hallon i glas eller skålar, riv lite lime zest på och garnera med mynta .