En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
bitar
Botten
150 g oreos
100 g smör
Fyllning
100 g vit bakchoklad
600 g Philadelphia Original
250 g yoghurt
6 blad gelatin
30 g strösocker
20 g vit bakchoklad, riven
50 g mörk choklad
Gör så här
Smula sönder chokladkakorna i en matberedare eller lägg dem i en fryspåse, förslut påsen och smula sönder innehållet med en brödkavel. Smält smöret och blanda ner det i kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en springform (Ø 26 cm) klädd med bakplåtspapper.
Smält vit bakchoklad i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad.
Vispa samman Philadelphia och yoghurt med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm under omrörning tills dess att gelatinet och sockret har lösts upp.
Rör ner i Philadelphia-smeten. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Fördela Philadelphia-smeten över smulbotten i bakformen. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
Smält den mörka bakchokladen i mikrougnen på låg effekt eller smält i ett vattenbad. Dekorera tårtan inför serveringen med den avsvalnade men fortfarande flytande chokladen och den rivna vita chokladen.