Bubble & Squeak

koket.se
Bubble & squeak ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Bubble & Squeak

9 ingredienser

20 m

Korv med potatismos, brunsås och engelsk senap kan bli en perfekt rätt att njuta av framför fotbollen.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g potatis, kokt, kall
  • 500 g brysselkål, kokt, kall
  • 1 ägg, uppvispat
  • salt
  • svartpeppar
  • smör (och/eller rapsolja)
  • korvbröd
  • korv (engelska korven ”Banger”)
  • brunsås
  • senap (engelsk)

Gör så här

  1. Mosa potatisen med brysselkål, ägg, salt och peppar.
  2. Stek blandningen hårt i olja och smör medan du pressar ner den med baksidan av en stekspade tills det börjar ”bubbla och gnälla”.
  3. Vänd på blandningen och låt den steka klart på andra sidan.
  4. Pricka korven med en steknål eller vass kniv så att den inte spricker under stekningen.
  5. Stek korven och värm bröden.
  6. Lägg potatisblandningen i botten av bröden, toppa med korven och garnera med brunsås och engelsk senap.