En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
Cheesecake
300 g Philadelphia Original
1 ägg
0,5 dl florsocker
Brownie
1,5 dl sötmandel
180 g smör
150 g mörk choklad
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader. Häll upp mandeln i en ugnsfast form och rosta i ugnen medan du förbereder browniesmeten, ca 5-10 minuter. Håll lite koll så mandeln inte bränns.
Lägg bakplåtspapper i botten på en gratängform (ca 30x20 cm), smöra och bröa ovanpå pappret.
Vispa ihop Philadelphia med sockret i en bunke. Rör ner ägget.
Hacka den mörka chokladen och lägg ner i en annan bunke. Smält smöret och häll över chokladen och blanda ut till en jämn chokladsmet. Sikta ner alla torra ingredienser och blanda väl. Hacka mandeln och tillsätt i smeten. Blanda sist ner äggen och blanda väl.
Häll upp browniesmeten i formen och bred ut till en jämn kaka. Häll över cheesecakesmeten och dra runt lite med en skred så det blir en swirl. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna och sedan stelna helt i kylskåpet.