Lyxigt och gott från Tareq Taylor - Bräserad lammbog, krämig polenta, hårt rostad morot, picklade gröna tomater, torkade oliver och libbsticka. Spännande smaker som verkligen får fram en restaurangkänsla!
Bryn lammet runt om i en het stekpanna. Lägg i en kastrull tillsammans med alla andra ingredienser. Lägg på ett lock och koka försiktigt i ca 2 timmar eller tills lammet känns mjukt och fint. Ta upp köttet och sila sedan upp buljongen i en annan kastrull. Koka samman såsen till ungefär hälften och salta efter smak. Plocka ur bogbladet ur lammet och lossa köttet från benet. Häll såsen över och servera.
Tillbehör
Lägg oliverna på ett bakplåtspapper och torka dem sedan i ugn på ca 60 grader tills de är helt torra. Krossa oliverna eller hacka de fint.
Tvätta morötterna och grilla dem hårt eller rosta dem i ugn på ca 250 grader utan olja tills de har blivit mjuka och fina, ca 20 minuter. Skär bort delar som blivit för mörka.
Skär tomaterna i små tärningar och lägg dem i en skål. Blanda samman vatten, ättika och socker till sockret har löst sig och slå lagen över tomaterna. Låt stå minst 20 minuter, gärna mer. Detta kan med fördel göras dagen innan.
Tvätta libbstickan och strimla den tunt.
Häll av lagen från tomaterna och blanda samman tomater, torkade oliver och strimlad libbsticka i en skål med olivoljan. Slå blandningen över morötterna vid servering.
Polenta
Koka upp vatten i en kastrull. Vispa i polenta och fortsätt att vispa tills du har en krämig fin och mjuk polentagröt. Du kan behöva späda med vatten då polentan sväller ordentligt och kan kräva mer vätska. Koka i minst 15 minuter så att du verkligen har kokat ut polentan. Avsluta med smör, riven parmesan och salta efter smak.