Bryn köttet i en het stekpanna med smör och olja. Salta och peppra efter behag och lägg över köttet i en gryta.
Skär morötterna, lök och vitlöken och bryn dessa i stekpannan med tomatpuré. Pudra över mjöl och rör om så allt fördelas jämt. Tillsätt vin, timjan och lagerblad i stekpannan. Koka upp i stekpannan under omrörning.
Häll över allt i grytan, tillsätt fond och vin så det täcker köttet. Låt köttet småkoka i 1,5 timme. (För högrev får man plussa på tiden för efterstekning)
Skålla smålökarna så att skalen lossnar.
Skär fläsket i mindre skivor och stek det i pannan. När fläsket börjar bli färdigt tillsätt champinjonerna. Lägg i smålökarna, fläsket och champinjonerna i grytan med köttet och låt sjuda i några minuter. Servera direkt.
Rostade potatisar och rotfrukter
Sätt ugnen på 200 grader
Skär potatisarna, de skalade rödbetorna, morötterna och palsternackorna i klyftor. Pressa vitlöken.
Blanda allt i en ungsäker form, salta och peppra efter behag och ringla över olivolja.