Den ikoniska Oreo-kakan är en storfavorit att baka med!
Läs mer
Ingredienser
bitar
1 dl blåbär
2 msk strösocker
1 tsk citronskal, rivet
28 bitar oreos, kakor, finkrossade
3 msk smör, smält
200 g Philadelphia Original
1 dl strösocker
1,2 dl gräddfil
2 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp blåbär och 2 msk socker i en liten kastrull på medelhög värme under konstant omrörning. Låt sjuda i 3–5 minuter eller tills blandningen har tjocknat. Ta bort blåbären från plattan, rör ner citronskal och låt svalna.
Klä en ungsfast form med folie och smörj med valfritt matfett.
Blanda kaksmulor med smör och häll i formen.
Rör ihop färskost och resten av sockret (1 dl) i en stor skål och mixa. Tillsätt gräddfil och ett ägg i taget under omrörning tills du har en slät och fin smet.
Häll smeten över kaksmuledegen i ugnsformen.
Toppa med blåbärsblandningen genom att sakta fördela den över den vita smeten och försiktigt röra runt med en kniv för att skapa ett blåbärsmönster.
Ställ formen i ugnen och baka i 30 minuter. Låt sedan cheesecaken svalna helt (gärna i kyl eller frys) innan servering.
Låt gärna tårtan stå framme en kort stund innan servering.