Biskvier - se & gör

koket.se
Biskvier - se & gör
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Biskvier - se & gör

7 ingredienser

Biskvier - en klassisk kondisbit som är svår att inte älska. Johan Sörberg visar hur du bakar dina egna biskvier, spela filmen för att se hur du gör!

![](https://img.koket.se/article/sa-tempererar-du-choklad-2.jpg)

Nyfiken på hur en tempererar choklad? Se vår se & gör-film om hur du gör!

Annons
Senseo logo HSB

Senseo är stolt sponsor av Hela Sverige bakar

Kaffe från Senseo kan användas som smaksättning i många recept och som självklar dryck till fikat.

Annons
Senseo classic produkt

TIPS!

Använd Senseo Classic som smaksättning i smörkrämen i det här receptet.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

Botten

  • 140 g mandelmassa
  • 5 msk strösocker
  • 1 äggvita

Smörkräm

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula
  • smaksättning, tex lime, choklad eller hallon

choklad

  • 200-300 g choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita pö om pö så att det blir en klumpfri smet.
  3. Spritsa ut bottnar, ca 3 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter.
  5. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Vispa ner äggulan. Smaksätt och färgsätt.
  6. Lägg på smaksatt smörkräm på dom avsvalnade bottnarna. Kyl biskvierna med smörkräm innan de doppas i choklad.
  7. Smält chokladen, temperera den gärna, och doppa biskvierna i den.

Matsortera dina äggskal till återvinning och njut av dina biskvier!