Biffar med kantarellsås och picklade vinbär

Anamma Biffar med kantarellsås och picklade vinbär
Foto: Köket.se

Biffar med kantarellsås och picklade vinbär

19 ingredienser

60 min

En ljuvlig helgrätt att bjuda på till höstens middagar! Vegobiffar, potatishalvor, en krämig kantarellsås och picklade svarta vinbär. Lyxigt och gott!

Anamma Formbar Färs
Anamma formbar färs produkt

Anamma Formbar Färs

Perfekt konsistens och enkel att krydda och forma själv.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Vegobiffar

  • 500 g Anamma Formbar Färs
  • 1 gul lök
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Kantarellsås

  • 200 g kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 3 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
  • 2 tsk koncentrerad kantarellfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • salt
  • peppar

Picklade vinbär

  • 2 dl svarta vinbär
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Servering

  • 700 g delikatesspotatis
  • 100 g grönkål

Gör så här

  1. Tina vegofärsen.

Picklade vinbär

  1. Koka upp vatten, socker och ättiksprit tills sockerkristallerna löst sig. Dra av från värmen, lägg ner bären och låt stå i minst 30 minuter, men gärna över natten.

Rostade potatishalvor

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda om med olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ca 45 min eller tills det fått fin färg.

Biffar

  1. Skala och hacka löken fint. Stek löken mjuk i lite smör. Blanda sedan med färsen och forma till biffar. Stek i smör tills de fått fin yta och är genomstekta.

Kantarellsås

  1. Stek kantarellerna i en torr panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt då lite smör och stek till en fin yta. Salta och peppra. Tillsätt grädde, fond, dijonsenap och soja och låt koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Massera grönkålen med lite olja. Salta.
  3. Servera allt tillsammans och toppa med picklade vinbär.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Tacogratäng med syrlig salsa och nachos

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer