Jag gillar BBQ-sås med lite struktur i, därför har jag både mycket lök och vitlök i. Och chili så klart! Förvara i en lufttät flaska eller burk så håller den sig länge i kylen! /Siri
Se Siri Barje laga receptet
Ingredienser
5 klyftor vitlök
1 gul lök
2 jalapeños (eller för mer rökig smak chipotle)
2 msk neutral olja
1 tsk salt
2 msk japansk soja
4 msk vinäger
3 msk strösocker
3 dl krossade tomater (eller passerade)
Gör så här
Hacka lök, vitlök och chili (hacka inte chipotlen, ta bara bort stjälken och fröna).
Stek löken, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt vinägern och koka i en minut.
Tillsätt sedan alla andra ingredienser och låt det koka ihop i ungefär 10 minuter.
Mixa såsen slät och häll upp i en fin burk eller flaska. Passar till allt!